article

Avdeling for kunnskapsoppsummering

Michael 2014; 11: 215.

Avdelingens hovedaktivitet har vært og vil fortsatt være oppsummering avforskning. Grunnsteinen i leveransene er systematiske oversikter av høykvalitet som vi produserer selv eller henter fra søsterorganisasjoner. Vi skallevere flere metodevurderinger i årene som kommer og vi vil øke nytten avvåre produkter gjennom bedre bestillings og prioriteringsprosesser, og gjennomkontinuerlig forbedring av kvalitet og relevans. RHF bestillerforumskal bidra til at beslutninger om innføring av nye tiltak i spesialisthelsetjenestenbaserer seg på våre metodevurderinger. På samme måte skal Kunnskapssenteretsegen bestillingsprosess og bestillerforum fortsette, men vi viløke medvirkning fra primærhelsetjenesten, brukere og befolkning. Vi skalfortsatt være en viktig leverandør av metodeforskning internasjonalt, spesieltinnen oppsummering, formidling, og global helse.

Vi skal spisse våre aktiviteter innen undervisning og støtte. Andre etater,for eksempel Folkehelseinstituttet og kompetansesentre, vil bruke våre oppsummeringsmetoderog flere studenter vil publisere oversikter som del avakademiske løp. Det vil fortsatt være behov for metodestøtte i helsetjenestenog i forvaltningen, for eksempel i produksjon av kunnskapsbaserte retningslinjer,fagprosedyrer og mini-metodevurderinger. Kurset Forskningved fjæra på Holmsbu vil være en viktig arena for å bygge kompetanse ikunnskapsbasert praksis, men det er behov for å utvikle undervisningsmaterielltil ulike målgrupper.

Kunnskapssenterfunksjonen, representert ved avdelingens arbeidsområderog produkter, støtter kunnskapsbasert praksis og politikkutformingi norsk helsetjeneste. Vi vil oppleve at vår kompetanse blir etterspurt i andresamfunnssektorer og vi vil være en pådriver for dette for eksempel gjennomdrifting av sekretariatet til Campbell Collaboration og seksjon for velferdstjenester.